FORENINGEN
Nordkystfortællerne

genåbner snart domænet http://www.nordkystfortaellerne.dk
Måske virker det allerede

Kommende arrangementer:

Tirsdag 7. april 20.00-22.00:
Café Slotsbio, Hillerød: Naboskab, Ægteskab, sødt, surt, sjovt og bittert
Annette Bering-Liisberg, Simon Simonsen, Lisbeth Lund og Ann Mari Urwald.
Entre kr. 50.

Pressemeddelelse: Foreningen Nordkystfortællerne byder igen publikum på gode historier og denne gang er der også lejlighed til at høre en fremragende gæstefortæller, Annette Bering-Liisberg, der normalt slår sine folder i gruppen Con Amore og i Fortællerkvartetten. Foreningens udøvende fortællere har på det seneste underholdt med historier på Landskrona Teater, i Roskilde til Story Slam-konkurrencen om Nordisk Mesterskab i historiefortælling, samt på Verdens Fortælledag i Hornbæk, Helsingør og Espergærde, og de har holdt caféarrangementer i blandt andet Tisvilde Bio, men tirsdag aften rykker Nordkystfortællerne ind i Café Slotsbio i Hillerød, hvor der i øvrigt er fortællearrangementer hver anden måned. Aftenens tema handler om naboskab på godt og ondt og om forsmået kærlighed, et altid interessant emne. Fortiders opdragelse til bordskik og om endelig at huske de imaginære bevægelser fortæller Annette Bering-Liisberg om. Det bliver ikke kedeligt. Hun digter selv sine sære og sjove historier Simon Simonsen har også haft gang i digterevnen og fortæller en vedkommende historie om enkens dans med døden og nisserne. Ann Mari Urwald fortæller om sine erfaringer med afrikanske marabout'ers snilde og frække opfindsomhed. En marabout er her hverken en stork eller et stykke chokolade, men en afrikansk helbreder udfra gamle, arabiske visdomsskrifter, som i folkemunde ofte stilles til skue og grin. Endelig fortæller Lisbeth Lund Mordet, en fortælling af Agnes von Krusenstjärna om skæbnesvanger kærlighed. En alsidig aften med plads til grin og til eftertanke.

Yderlige oplysninger om Nordkystfortællerne, kontakt formanden Lisbeth Lund, telefon 48708716. Yderligere oplysninger om fortællearrangementerne i Café Slotsbio, kontakt Ann Mari Urwald, telefon 26223223.

Øvrige arrangementer i foråret 2009:
Tirsdag 7. april 19.30 Café Slotsbio: Fortællecafé
Tirsdag 5. maj: 19.30 Café Slotsbio: Fortællecafé
Torsdag 7. maj 20.00 : Kultur-Foyeren i Tisvilde Bio: Fortællecafé

Søndag 31. maj 15.00: Fortællefestival 2009, Sagnlandet Lejre (Store cirkustelt):
Nordkystfortællerne fabulerer over emnet tro.
Dermed afsluttes truppens kavalkade Tro, Håb og Kærlighed. Ved Fortællefestival 2007 blev der fabuleret over emnet kærlighed, i 2008 var emnet håb - og nu er det tro.
Hør hele trilogien i Nordkystfortællernes fortælletelt på Kildmarkedet i Tisvilde 1. og 2. august.

Læs mere om Fortællefestival 2009. Klik her.

Bestil Nordkystfortaellernes nyhedsbreve. Klik her.

FORENINGEN
Nordkystfortællerne

har til formål at skabe rum og mulighed for mundtlig fortælling i Nordsjælland.

Som medlemmer optages fortællere og personer, som kan støtte foreningens formål og evt. yde en praktisk indsats ved afholdelse af fortællearrangementer.

Blandt foreningens arbejdsopgaver er ansvaret for fortælleteltet på Kildemarkedet, som holdes ved Sandflugtsmonumentet i Tisvilde hvert år den første weekend i august.

Nordkystfortællerne caféarrangementer med mundtlig fortælling i Café Slotsbio, Hillerød, og Tisvilde Bio og Bistro.

Foreningen er stiftet den 1. marts 2005.

Bestyrelse m.v.: Lisbeth Lund (formand) * Karl Erik Frederiksen (sekretær),

Oplysning om medlemsskab m.v.: klik her.

 


Publikum i fortælleteltet, kildemarkedet 2004

Gå til Tisvilde Story Portal. Klik.

 

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

Nordkystfortællerne

§ 1 Navn
Foreningens navn Nordkystfortællerne.

§ 2 Hjemsted
Foreningens hjemsted er Nordsjælland.

§ 3 Formål
Foreningens formål er at skabe rum og mulighed for mundtlig fortælling, samt at udøve oplysning og debat om kulturelle, sociale emner i relation til mundtlig fortælling.

§ 4 Medlemmer
Som medlem af foreningen kan optages enhver, der ønsker at støtte foreningens formål, medmindre bestyrelsen skønner, at medlemskabet kan blive til væsentlig ulempe for foreningens virksomhed. Bestyrelsens afgørelse kan indbringes for generalforsamlingen.

§ 5 Ledelse
Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Den daglige ledelsen varetages af en bestyrelse, der vælges på generalforsamlingen. Bestyrelsen konstituerer sig selv som henholdsvis formand, næstformand og kasserer. Bestyrelsen kan til en hver tid vælge at lade sig supplere med andre medlemmer, hvis den finder det nødvendigt. Bestyrelsen fastlægger årets program og administrerer foreningens midler. Foreningen fører protokol over bestyrelsens og generalforsamlingens beslutninger. Anmodning om medlemskab af foreningen sker ved henvendelse til bestyrelsen.

§6 Ordinær generalforsamling
Ordinær generalforsamling holdes en gang årligt senest i august.
Ordinær generalforsamling indkaldes med mindst to ugers varsel ved direkte henvendelse til medlemmerne via brev eller mail, eller ved bekendtgørelse i trykte lokale medier.
Afgørelser træffes ved almindeligt stemmeflertal.
Medlemmer, der er forhindret i at deltage på grund af arbejde, sygdom eller lignende, kan stemme pr. fuldmagt. Tvivlsspørgsmål om fuldmagters gyldighed afgøres af dirigenten.
Generalforsamlingen skal have følgende dagsorden:
1) Valg af dirigent.
2) Bestyrelsens beretning.
3) Fremlæggelse af revideret regnskab og godkendelse af budget.
4) Fastsættelse af kontingent. Generalforsamlingen kan bemyndige bestyrelsen til at fastsætte kontingentet, herunder at regulere kontingentets størrelse med maksimalt kr. 100 i løbet af sæsonen.
5) Forslag fra bestyrelsen.
6) Forslag fra medlemmerne. Forslag skal indsendes skriftligt til bestyrelsen senest fem hverdage før generalforsamlingen.
7) Valg af bestyrelse. Der vælges minimum tre medlemmer til bestyrelsen. Mindst to af bestyrelsesmedlemmerne skal være valgt for to år.
(Note: Ved foreningens første ordinære generalforsamling træffer forsamlingen beslutning om valgperioden for de enkelte bestyrelsesmedlemmer. Denne note udgår automatisk af vedtægterne ved sæsonstart 2005/2006.)
8) Valg af bestyrelses-suppleanter. Alle valg gælder for ét år.
9) Valg af revisor. Valget gælder for ét år.
10) Valg af revisor-suppleant. Valget gælder for ét år.
11) Eventuelt.

§ 7 Ekstraordinær generalforsamling
Bestyrelsen kan indkalde til ekstraordinær generalforsamling efter samme regler som ved ordinære generalforsamlinger, jfr. § 6.
Bestyrelsen skal indkalde til ekstraordinær generalforsamling, hvis mindst en tredjedel af medlemmerne begærer det. Begæringen skal indeholde ønsket dagsordenspunkt og være fremsendt til bestyrelsen senest tre uger før ønsket afholdelse.
En ekstraordinær generalforsamling skal indeholde følgende dagsordenspunkter:
1) Valg af dirigent.
2) Valg af referent.

§ 8 Vedtægter
Vedtægts ændringer kan vedtages med to tredjedeles flertal på en ordinær eller ekstraordinær generalforsamling. Hvis forslaget ikke opnår et flertal på to tredjedele, kan det genfremsættes på en ny generalforsamling, der afholdes minimum 14 dage efter den første generalforsamling. Forslaget anses som vedtaget, hvis det på begge generalforsamlinger opnår almindeligt flertal.
Forslag til vedtægtsændringer skal være fremsendt til bestyrelsen senest to uger før generalforsamlingen.

§ 9 Opløsning af foreningen
Opløsning af foreningen kan ske ved vedtagelse på to generalforsamlinger, der skal afholdes med minimum 14 dages mellemrum. Et forslag om opløsning anses som vedtaget, hvis to tredjedele af de fremmødte på begge generalforsamlinger stemmer for. Ved opløsning af foreningen overdrages foreningens eventuelle formue til andre kulturelle formål efter generalforsamlingens ønske.

Således vedtaget på den stiftende generalforsamling tirsdag 1. marts 2005.
Dirigent: Karl Erik Frederiksen.

Gå til Tisvilde Story Portal. Klik.